Info Slaapcomfort Ondergoed Nachtkleding Extra - Promoties Contact en Ligging
Home Informatie Service en transport Historiek Veel gestelde vragen -
-
Historiek:
1889
Jos Boven en Catherina Schepers begonnen in Oostham een winkel met koloniale waren.
1908
Onder impuls van de kinderen die inmiddels in de zaak gekomen waren werd de winkel omgevormd tot een groothandel in koloniale waren. Er werden een tiental mensen tewerkgesteld en alle leveringen gebeurden met paard en kar.
1921
De handel in koloniale waren werd afgebouwd, er werd verhuisd naar de overkant van de straat. De activiteiten spitsten zich voornamelijk toe op confectie van textiel.
1930
Gustaaf Hannes die getrouwd was met de dochter van Jos Boven nam de handel over en maakte er vanaf dan groothandel en confectie van textiel van.
1944
De 3 kinderen van Gustaaf Hannes: Robain, Jos en Omer namen de zaak over
1960
De Activiteiten werden gesplitst en Jos en Omer verhuisden met de zaak naar Beverlo en veranderden de naam van de zaak in JOHANNA. De activiteiten bleven nog steeds groothandel en confectie maar dan nu vooral van werkkledij en schorten.
1967
Jos en Omer verhuizen naar een nieuw gebouwd handelspand in Diest zowel de de confectie als de groothandel worden verder uitgebouwd en er komt nu ook een extra vertegenwoordiger in dienst om de klanten te bezoeken.
1985
Johan, de zoon van Jos komt bij in de zaak en alweer worden de activiteiten gesplitst tussen Jos en Omer. Het atelier dat ondertussen sterk in belang gedaald was wordt volledig afgebouwd en er wordt meer en meer modieuze, betaalbare kleding verkocht.
1989
De jongste zoon van Jos, Luc komt bij in de zaak en langzaam aan wordt de overgang gemaakt naar detailhandel.
1996 - Vandaag
De zaak verhuist alweer naar een nieuw gebouwd en beter gelegen handelspand, de naam wordt gewijzigd in VAROTEX en er wordt resoluut gekozen voor detailhandel. Alle bovenkleding wordt afgestoten en de zaak wordt omgevormd tot een slaapcomfort speciaalzaak, samen met ondergoed en nachtkleding.

Contact gegevens:

Leuvensesteenweg 161
3290 DIEST
Belgiƫ

Tel: 0032 (0)13/312907
Fax: 0032 (0)13/312791


e-mail1: mail@varotex.be
e-mail2: info@varotex.be
Extra links:

• Waar kan je Varotex vinden
• Fotogalerij
• Neem een kijkje in de winkel vooraan
• Neem een kijkje in de winkel achteraan
• Beluister de Varotex radioreclame
• Meer dan 100 jaar familiezaak
 
 
 
Varotex Leuvensesteenweg 161 3290 DIEST - 013/31 29 07